Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megvendégelés --- CIII. ---

2009.03.30

Kép     Mindened az allegorikus köd , s ebben érzed magad igazán otthon . Út előtt állasz , s nem bocsáthatlak el éhesen és üresen , mert még kidőlnél az úton .     Most érkeztünk csak el a nagyságáig a pillanatnak - mely annak rövidségében rejlik .   Mindig mondtam neked , hogy azért vannak a nehézségek , hogy legyőzzük azokat , de Te ekkor már gazdagabbá lettél , egy újabb csalódással .     Mielőtt mindenütt elfelednének , indulj el Haza .

     Nem juthatsz a legmélyebbre , Te aki a legmagasabban voltál .
A gyűlölet és a csodálat játékosan vitatkozik benned .   Olyan vagy szememben , mint Ferenc Ferdinánd - az osztrák trónörökös , akire rálőttek Szarajevóban .    Látva önnön vérzését , azt állapította meg , hogy : semmiség .  
 E semmiségbe azonban belehalt - és kitört az első világháború .  
     A semmiből jöttünk , semmivé leszünk , s eközben élünk .   Csupán ennyi - de mit is fogsz enni , ha megéhezel az úton ?    Mégis intelek , hogy nagyon  vigyázz és nehogy eltévedj utadban , mint gyermek a vásári forgatagban .
     Most , még együtt vagyunk , s minden 24 órában gazdagabbak lehetünk  egy nappal , ám az Idő az mégis megelőz - és itthagy .    Ha mérlegre  tehetnénk az Időt , úgy megtudhatnánk annak súlyát , de ez most nem a  kísérletezések órája , hanem a kísértéseké .
      Nem tudom , hogy mennyire is vagy elégedett megvendégelésemmel ,  mégis egy dolgot máris megállapíthatok Rólad , s azt , hogy más voltál ,  más vagy és megint más lehetsz .   Most - már bátran elengedhetem kezed .
 
     M B - 2009 március 29       Baráti Szeretettel : bősze emil miklós .
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.