Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az atombőrönd

2009.03.11
Kép      Nagyon szép és igen boldog idők jártak , de senki nem vette észre , hogy  önmagukat  be sem várva - váltják egymást a pillanatok .    Eszébe nem jutott volna egyetlen embernek sem , hogy a viharhoz nem jár viharlámpa , s a viharlámpához meg olaj , de arra , hogy az atombőröndnek nyoma veszhet - végképp nem gondoltak világunk polgárai .   
Akkoriban játékos kedvükben éldegéltek az emberek .    A leánykák papírruhákat vágtak , az anyukák meg papi ruhákat varrtak .    A fiatalok szíve emberibb volt , s nem kemény merevlemez .
     Még a legbölcsebbek sem számoltak a ténnyel , hogy a már említett pillanatok - mily gyorsan érkeznek el , ahhoz , hogy hirtelen távozzanak .     A férfiak borozgatással töltötték  az időt , amikor már a sebek borogatására kellett volna gondolniuk . A gépkocsikba lendkerekeket építettek , s már megoldottnak látszott a környezetvédelem .  Nem volt  szmogriadó , s a por(nó)koncentráció is megfelelő értéket mutatott - a fővárosban . 
     Az újságok írtak ugyan arról , hogy az okok nem nálunk vannak , hanem bennünk - de ki figyelt akkor erre ? 
     Az anyag nem vész el , hangzottak elméletek , s voltak akik egyenesen azt értelmezték ki ebből , hogy az Anya nem vész el ...  
     Most azért írok Hozzád , hogy elmondjam azt - mit úgy is tudsz . Soraimban erőt érzek ,  különben nem írnék .    De milyen igazad is van - és be kell látnom azt , hogy az embereknek nem erőmre és erőszakosságomra van szükségük , még csak nem is egy újabb diktátor  hiányzik nékik , hanem a Szeretet(em) .     Én most színes képeimmel házalok Nálad, mivel  rossz sejtéseim vannak , de ne kerülgessem .
     Teremtett világunk egyik országában , a legrégebbi elnöki hagyomány szerint a
leköszönő elnök egy kis jegyzetet készít a jövendő elnöknek .    Az üzenetet a leköszönő  elnök beteszi az ovális irodában lévő íróasztal fiókba .    Eddig , nagyon izgi , de amikor  az új elnök kezébe veszi a kis jegyzetet , igencsak megrémül , merthogy azt olvassa :
Valaki elvitte az atombőröndöt és nem tudjuk , hogy ki volt .      Valami rettenetes
döntést hozott ekkor az elnök .     Azonnali hatállyal elrendelte e világ összes polgárának megmotozását .   
     Most , hiába is házalnék tovább képeimmel , mivel most engem készülnek
megmotozni , pedig tudom , hogy Te nálad van az atombőrönd , s , hogy el is ástad
azt - ahhoz, hogy továbbházalhassak megfakult képeimmel .    Köszönöm , hogy nem
kezdesz háborúba , de engedj be egy kis fényt hajlékodba, s legyen kéznél viharlámpád - no meg az olaj is , mert a vihar még nem vonult (f)el .    
 
Budapest 2009 - Nőnapon - 90. írásom .     Baráti Szeretettel : bősze emil miklós . 
                               --- emil.bosze@freemail.hu ---
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.